14. října 2011

Vanoční perníčky (i velikonoční) bezlepkovove

25 - 30 dag hladké bezlepkovej mouky (Mantler, Promix-Uni), 12 dag prášk. cukru, 5 dag rozpušteného másla (Hery),  2 vejce, 2 lž. medu, rovná káv. lž. jedlé sody, 1/4 káv. lž. mleté skořice, korení : 1 rovná káv. lž. (asi 3 hřebícky, 1 pepr, 1 nové korení, badyán, fenykl - roztlouct), bílek

poleva : bílek, citrón ( jen pár kapek), 20 dag prášk. cukru, Solamyl (jen na špicku nože), mikrotenový sácek

Na vále zpracujeme těsto, které necháme minimálně jeden den v lednici odležet (lépe i déle). Potom ho vyválíme a vykrajujeme velikonoční nebo vánoční vzory, které klademe na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme ve vyhráté troubě (asi pri 160 °C). Po vytažení ješte teplé perníčky potřeme vajíčkem. Po vychladnutí je sejmeme z plechu a zdobíme bílkovou polevou. Vše dohromady dlouho mícháme. Potom polevu dáme do mikrotenového sáčku, odstrihneme růžek (málo), polevu protlačujeme a zároveň zdobíme perníčky.
:

Žádné komentáře:

Okomentovat