21. října 2011

Kapr na královský způsob

2 kg filé z kapra; 2 cibule; středně velká tykev; 25 dkg hlívy ústřičné; 1 dl bílého vína; sůl; pepř; olivový olej; svazek majoránky; svazek petrželové natě

Rozpálíme olej, vhodíme na něj na plátky nakrájenou cibuli, špetku soli a začneme dusit. Tykev nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli. Na pánev přihodíme také na kousky nakrájené houby. Vše důkladně osmahneme a okořeníme majoránkou a petrželovou natí. Až bude zelenina mírně podušená, přelijeme směs na pekáč. Do plátků rybího masa uděláme nožem zářezy, osolíme, opepříme a položíme na tykev. Zakapeme olivovým olejem a bílým vínem. Pekáč zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 40 až 50 minut při teplotě 180 °C. Před dopečením odstraníme na několik posledních minut alobal a rybí filé necháme na povrchu mírně opéct dočervena. Před podáváním ozdobíme plátky citronu a třešňovými rajčaty.

Žádné komentáře:

Okomentovat