27. října 2011

Kokosový piškot

6 vajec; 12 dkg krystalového cukru; 12 dkg hladké mouky; 25 dkg čokolády; sáček vanilkového cukru; sáček nastrouhaného kokosu

Vajíčka rozklepneme a oddělíme od sebe vaječné žloutky a bílky. Vaječné žloutky a krystalový cukr rozšleháme na pěnu, kterou zjemníme sněhem ušlehaným z bílků. Do směsi nasypeme přes síto mouku, všechny přísady promícháme a piškotové těsto nakonec nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180°C stupňů přibližně 20 minut. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a podle chuti ji můžeme ochutit ještě vanilkovým cukrem. Vychladlý piškot rozkrájíme na kostky, každý kousek namočíme do čokolády a obalíme v nastrouhaném kokosu.

Žádné komentáře:

Okomentovat