24. října 2011

Palačinka s bílou čokoládou a pomerančovou polevou

2 vajíčka; litr mléka; 30 dkg mouky; špetka soli; 5 dkg kakaového prášku; litr smetany; 5 dkg práškového cukru; balíček vanilkového cukru; tabulka bílé čokolády
na polevu : 5 dkg cukru; 20 dkg pomerančového džemu; pomeranč; citron; 2 polévkové žíce škrobu; 1 dl smetany

Z vajíček, mléka, mouky a špetky soli si uděláme těsto na palačinky. Přimícháme k němu kakaový prášek a pár kapek oleje. Upečeme příslušný počet palačinek a necháme je vychladnout. Potom si umícháme krém, ke kterému si budeme muset nejdřív ušlehat tuhou pěnu z půl litru smetany, práškového cukru a vanilkového cukru. Do ní nastrouháme bílou čokoládu a do použití necháme pěnu odpočívat v chladničce. Při výrobě polevy bude prvním krokem to, že uvedeme do varu půl litru vody s 5 dkg cukru. Přimícháme pomerančový džem, k němu nastrouháme ještě kůru z jednoho pomeranče a jednoho citronu, ale navíc přidáme i pomerančovou dužinu. Znovu uvedeme do varu a vřelou polevu zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě. Hutnost zvýšíme ještě smetanou, načež vše rozmixujeme v mixeru a dáme vychladit. Vychladlé palačinky naplníme čokoládovou pěnou a před podáváním je podlijeme pomerančovou polevou.

Žádné komentáře:

Okomentovat