27. října 2011

Martiččiny řezy

20 dkg mouky; 10 dkg mletých ořechů; 35 dkg práškového cukru; sáček prášku do pečiva; 4 vejce; 10 polévkových lžic vody; 4,5 l mléka; 2 sáčky vanilkového pudingového prášku; 28 dkg másla; sáček vanilkového cukru; 20 dkg krystalového cukru; 2 dkg kakaového prášku

Rozklepneme vajíčka, oddělíme od sebe vaječné žloutky a bílky a žloutky důkladně rozšleháme s 10 polévkovými lžícemi vody a 30 dkg práškového cukru. Až směs získá pěkně bílou barvu, přidáme směs mouky a prášku do pečiva a také mleté ořechy. Z bílků ušleháme tuhý sníh a použijeme ho na zjemnění žloutkové směsi. Přelijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a dozlatova upečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Připravíme krém: dáme vařit 4 dl mléka a rozmícháme v něm pudingový prášek. Ze 20 dkg másla, vanilkového a krystalového cukru ušleháme pěnu a vmícháme ji do vychladlého pudingu. Tento krém použijeme jako náplň upečeného těsta.
Připravíme polevu :  Rozehřejeme 8 dkg másla, přidáme 5 dkg práškového cukru a 2 dkg kakaového prášku. Zalijeme 1 dl mléka a důkladně povaříme. Polevou potřeme povrch upečeného těsta. Před podáváním řezy posypeme práškovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat