24. října 2011

Vepřový řízek s medovou polevou

60 dkg vepřových kotlet; 4 polévkové lžíce medu; 2 polévkové lžíce hořčice; malý kousek zázvoru; šťáva ze 3 pomerančů; špetka mleté pálivé papriky; 80 dkg brambor; 10 dkg másla; 8 celých červených cibulí

Maso osolíme a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si připravíme polevu, což znamená, že nejprve smícháme pomerančovou šťávu s hořčicí, medem a předepsaným kořením. Cibulovou marmeládu zhotovíme tak, že cibuli nakrájíme na kolečka a podusíme ji na malém množství oleje. Až nám cibule úplně změkne, zalijeme ji ochucenou pomerančovou šťávou a vše dohromady důkladně povaříme. Brambory nakrájíme na kostičky a dáme je vařit, až se uvaří, scedíme je a ještě podusíme na kousku másla. Vepřové kotlety po obou stranách rychle osmahneme, načež je začneme potírat medovou polevou a přitom řádně dopečeme. Hotové jídlo hned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat