21. října 2011

Candát v plášti ze semínek

60 dkg filé z candáta; citron; 15 dkg moukyt; 3 vajíčka; 0,5 dl mléka; 15 dkg loupaných dýňových jader;15 dkg loupaných slunečnicových semínek; 5 dkg semínek lnu; 5 dkg sezamových semínek; 2 dl olivového oleje; 1 hlávka salátu lollo rosso; svazeček ruccoly; 1 ks hlávkového salátu; 1 svazeček ředkviček; 3 rajčata; balení kalifornských paprik; 25 dkg okurek; svazeček čerstvého kopru; 1 dl octa;5 stroužků česneku; 10 dkg cukru; 10 dkg parmezánu v celku


Řízky candátího filé nejprve osolíme a pokapeme citronovou šťávou, načež je začneme obalovat v tomto pořadí: v mouce, potom ve vajíčku rozmíchaném v mléce a nakonec ve směsi dýňových jader,slunečnicových, lněných a sezamových semínek. Takto obalené rybí maso opečeme na nevelkém množství oleje a na středně intenzivním plameni. Cukr důkladně rozmícháme v octu, přilijeme k němu 2 - 3 polévkové lžíce olivového oleje a maličko vody. Saláty natrháme na listy do mísy, načež k nim přidáme rozkrájená rajčata, ředkvičky, naťovou cibulku, kalifornské papriky a okurky. Pak na zeleninu vymačkáme šťávu z poloviny citronu, celé smícháme s octovou zálivkou a do okamžiku podávání necháme odpočívat.Podává se tím způsobem, že na talíř nakupíme salát, na něm rozmístíme řízky rybího filé a nakonec celou kreaci ozdobíme citronem.

Žádné komentáře:

Okomentovat