21. října 2011

Lososové plátky plněné chřestem a zapékané v těstíčku

80 dkg filé z lososa; sůl; pepř; 25 dkg chřestu; citron; 1 kg máslového těsta; 4 polévkové lžíce cukru, polévková lžíce malinového octa; polévková lžíce balzamového octa; polévková lžíce bílého vinného octa; 2 polévkové lžíce olivového oleje; hrst malin; 3 - 4 hrsti listů hlávkového salátu (různé druhy); červená cibule; mrkev; 1 - 2 stroužky česneku; 2 - 3 lusky kalifornské papriky

Filé z lososa nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a na každý položíme 2 kousky předvařeného chřestu. Rybí maso srolujeme a závitky předpečeme. Během opékání je zakapeme několika kapkami citronové šťávy. Máslové těsto vyválíme, rozkrojíme na 4 stejně veliké čverce a zabalíme do nich předpečené závitky rybího masa. Vytvoříme tak těstové taštičky, které potřeme vajíčkem, položíme na plech a vložíme na 20 minut péct do trouby rozehřáté na 160 °C. Zálivku salátu připravíme rozmícháním cukru ve směsi malinového, balzamového a bílého vinného octa, do které přikápneme 2 polévkové lžíce olivového oleje a vodu. Přihodíme maliny a promícháme. K listům hlávkového salátu přidáme na kolečka nakrájenou červenou cibuli a na tenké nudličky nakrájenou mrkev a lusky kalifornské papriky. Do zeleninového salátu nastrouháme také 1 až 2 stroužky česneku. Před podáváním upravíme na talíř nejprve salát a na něj pak položíme lososové taštičky.

Žádné komentáře:

Okomentovat