31. října 2011

Hovězí závitky s ruccolou plněné parmezánem

4 plátky hovězího hřbetu; 10 dkg ruccoly; 15 dkg parmezánu vcelku; 3 stroužky česneku; 2 endívie; 15 dkg sušených rajčat; 5 dkg černých oliv; 1 dl olivového oleje; 2 dl vína Pinot noir; svazek čerstvé pažitky; sůl; barevný pepř

Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na plátky masa položíme ruccolu, nadrobno nasekaný česnek a několik tenkých plátků parmezánu. Pevne srolujeme a opečeme na malém množství olivového oleje. Během pečení masové závitky zakapeme vínem Pinot noir. Endívii rozpůlíme a ve vypouklé části vyřízneme. Vložíme na pánev a začneme smažit. Osolíme, přihodíme olivy a nakrájená sušená rajčata. Ochutíme pažitkou. Osmažené endívie vytáhneme a v základě na salát promícháme zbytek ruccoly. Před podáváním upravíme salát do vyříznuté části endívie a posypeme rozdroleným parmezánem. Maso nakrájíme na plátky a položíme na zeleninu. Zakapeme olivovým olejem a ozdobíme barevným pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat