30 dkg čokolády na vaření; 20 dkg oříškového krému; balíček vanilkového cukru; několik kapek likéru;15 dkg lískových oříšků; vejce; polévková lžíce práškového cukru; citron
Čokoládu na vaření a oříškový krém necháme rozpustit na vodní lázni. Přimícháme vanilkový cukr, pár kapek likéru a nahrubo namleté lískové oříšky. Hmotu nalijeme do nádoby, a to tak, aby se rovnoměrně rozlila a rozprostřela po dně ve vrstvě silné asi 2 - 3 centimetrů. Pak ji na dvě hodiny dáme do chladničky, aby náležitě ztuhla. Zpola ušleháme bílek z jednoho vajíčka, přidáme polévkovou lžíci práškového cukru a šleháme dále. Do sněhu vymačkáme šťávu z půlky citronu. Ztuhlý nugátový zákusek nakrájíme na kostky a potřeme jej sněhovou polevou s práškovým cukrem. Potom celé vrátíme do chladničky, aby ztuhla i poleva. Podáváme s různými druhy ovoce.
Žádné komentáře:
Okomentovat