25. října 2011

Pečínka z divoké kachny na šalvěji

4 stehýnka z divoké kachny; 2 hrsti šalvěje; 1 dkg husího sádla; 3 stroužky česneku; 2 cibule; 2 dl masového vývaru; svazek pažitky; 1 dl vína Frankovka;  sůl; pepř; 1-2 snítky rozmarýny; olivový olej

Kachní stehýnka nařízneme u kosti. Osolíme, opepříme a začneme opékat na husím sádle. Na maso položíme šalvěj a několik lístků rozmarýny. Podlijeme masovým vývarem, přikryjeme pokličkou a na středně horké plotně necháme kachní maso důkladně podusit a propéct. Opečená kachní stehýnka vytáhneme z tuku a odložíme stranou. Na zbylý tuk vhodíme několik čerstvých lístků šalvěje, na kostičky nakrájenou cibuli a nadrobno nasekanou pažitku. Několik minut podusíme a přilijeme malé množství vína Frankovky. Omáčku zjemníme několika kapkami olivového oleje. Před podáváním upravíme na talíři kachní stehýnka a zakapeme je omáčkou. Ozdobíme rozmarýnou a šalvějí. Jako přílohu můžeme podávat bramborovou kaši.

Žádné komentáře:

Okomentovat