4. listopadu 2011

Sumčí guláš

80 dkg sumčího masa; 2 cibule; 2 papriky; 2 rajčata; 3 dl zakysané smetany; 40 dkg tvarohu; 30 dkg širokých nudlí; mletá červená paprika; olej; česnek; petržel; sůl; pepř

Z cibule, papriky a rajčat si obvyklým způsobem připravíme gulášový základ, který několikrát zalijeme vodou a několikrát podusíme tak, že necháme všechnu vodu odpařit. Osolíme, opepříme, přimícháme zakysanou smetanu, a když se základ znovu začne vařit, přidáme plátky sumčího masa, které se nám za několik minut uvaří.
Příloha: Široké nudle uvaříme ve slané vodě, scedíme je a zamícháme do nich trošku oleje. Přimícháme také tvaroh, načež přisypeme hojné množství česneku a petrželky.

Žádné komentáře:

Okomentovat