21. července 2012

Čokoládová pěna espreso

100 g hořké čokolády, 100 g mléčné čokolády, 60 ml silného espresa, 5 vajec, 100 g cukru, 125 ml smetany ke šlehání, 50 g čokoládové rýže

Oba druhy čokolády nahrubo nakrájíme a rozpustíme ve vodní lázni,přimícháme espreso. Necháme mírně vychladnout. Žloutky s 50 g cukru ušleháme do pěny, přilijeme tekutou čokoládu a pečlivě promícháme. Smetanu ušleháme a opatrně ji vmícháme do čokoládového krému. Z bílků a 50 g cukru ušleháme pevný sníh a zamícháme ho do krému.Pěnu rozdělíme do čtyř pohárů a posypeme čokoládovou rýží. Přikryjeme fólií a uložíme zhruba na 3 hodiny do chladničky.

Žádné komentáře:

Okomentovat