21. července 2012

Slavnostní jablečný závin

10 kousků : 200 g listového tětsa, 4 jablka, lžíce citronové šťávy, lžíce vlašských ořechů, lžíce medu, 2 lžíce meruňkové marmelády, 3 lžíce moučkového cukru

Z těsta vyválíme plát. Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a pokapeme je citronovou šťávou. Nasekáme ořechy a smícháme je s medem. Přimícháme jablka. Plát těsta přeneseme na plech a do středu rozprostřeme jablka. Okraje přes sebe překlopíme a konce podhrneme.Těsto shora rádýlkem ozdobně nakrojíme. V předehřáté troubě na 200 °C závin pečeme asi 35 minut. Zahřejeme marmeládu a ještě horký závin jí potřeme. Nakonec závin posypeme moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat