21. července 2012

Jablkové minikoláčky

10 kousků : 250 g polohrubé mouky, špetka soli, 20 g droždí, 125 ml mléka, lžíce cukru, 50 g másla, 1 kg jablek, 2 lžíce meruňkového džemu
Mouku smícháme se solí, do důlku rozdrobíme droždí, zalijeme 60 ml mléka, posypeme cukrem a na teplém místě necháme vzejít kvásek.Přidáme zbylé mléko, máslo a cukr. Těsto necháme 30 minut kynout. Těsto rozdělíme na 10 kousků, vytvarujeme koláčky, narovnáme na plech, obložíme pokrájenými jablky a necháme 15 minut kynout.Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 25 minut. Rozpustíme džem a koláčky jím potřeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat