21. července 2012

Kokosová pochoutka s kompotem

sklenice (720 ml) třešní pez pecek, lžíce solamylu, vanilkový cukr, kousek citronové kůry, kousek celé skořice, 2 vejce, 75 g hladké mouky, vanilkový pudink, 150 ml minerálky, 75 ml mléka, 2 lžíce cukru, špetka soli, 2 lžíce kokosových hoblinek, 20 g másla, 4 kopečky čokoládové zmrzliny, kokos na ozdobu

Na omáčku necháme okapat třešně a šťávu zachytíme. Lžíci šťávy rozmícháme se solamylem, zbylou spolu s vanilkovým cukrem,citronovu kůrou, skořicí a přivedeme k varu. Přidáme rozmíchaný solamyl a povaříme. Pak kůru a skořici vyjmeme a přidáme třešně. Do rozšlehaných vajec přimícháme mouku, pudinkový prášek, minerálku,mléko, cukr, špetku soli a kokos. Z těsta upečeme 4 palačinky. Na talířku je přeložíme a posypeme kokosem. Přidáme zmrzlinu a trochu kompotu.

Žádné komentáře:

Okomentovat