3. května 2012

Chalupářská maková bábovka

125 ml mléka, mák ,4 lžíce medu, muškátový oříšek ,10 g vanilkového cukru ,150 g másla ,150 g cukru , sůl ,2-4 vejce ,270 g polohrubé mouky ,prášek do pečiva ,65 ml smetany ,máslo na vymazání formy ,mouka na vysypání formy 


Jemně umletý mák vložíme do kastrolu s mlékem. Přidáme med, trošku nastrouhaného muškátového oříšku a vanilkový cukr. Za občasného míchání dobře povaříme. Do hrnce vložíme máslo, cukr, špetku soli, vejce a třeme do pěny. Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zalijeme smetanou. Promícháme. Do formy, vytřené syrovým máslem a vysypané moukou, vlijeme poloviční dávku těsta. Na něj vložíme předem uvařený mák a zalijeme zbytkem těsta. Naplněnou formu vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna pečeme 40-45 minut. 

Žádné komentáře:

Okomentovat