31. července 2016

Biskupské koláčky

210 g hladké mouky., 70 g moučkového cukru., ½ balíčku vanilinového cukru., 140 g másla nebo rostlinného tuku., 2 žloutky., lžička citronové šťávy
Na vál prosijeme mouku, přidáme moučkový a vanilinový cukr, změklý tuk, žloutky, citronovou šťávu a vypracujeme vláčné těsto.Do poloviny těsta zapracujeme – lžíci rumu., lžíci kakaa smíchanou s lžíci teplého mléka., asi 50 g kandovaného ovoce., mandlí a ořechů pokrájených na kousky a vytvarujeme váleček. Světlý plát těsta vyválíme do tvaru obdélníku, potřeme rozšlehaným vejcem a do středu položíme tmavé těsto. Zavineme je světlým těstem a uložíme ztuhnout do chladna. Potom váleček těsta pokrájíme ostrým nožem na plátky široké asi ¾ cm, ty přeneseme na plech a upečeme dorůžova. Koláčky pocukrujeme nebo pocákáme polevou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat