31. července 2016

Italský dezert

jeden upečený korpus z třeného těsta, 500 g tvarohu, 2 polévkové lžíce smetany, 60 g cukru, 3 polévkové lžíce pomerančového likéru, 3 polévkové lžíce nasekaného kandovaného ovoce, 50 g jemné hořké čokolády, 300 g čokolády na vaření, 6 polévkových lžic silné kávy Tchibo Exclusive, 250 g másla, kandované ovoce na ozdobu podle vlastního uvážení

Upečený hranol z třeného těsta necháme vychladnout, odřízneme kolem dokola kůrku a třikrát ho vodorovně překrojíme na 4 plátky. Tvaroh prolisujeme a utřeme s cukrem, smetanou a pomerančovým likérem dohladka . Přidáme nasekané kandované ovoce a na větší kousky nakrájenou hořkou čokoládu. Tři plátky korpusu potřeme tvarohovou náplní a položíme na sebe. Navrch položíme čtvrtý plát a trochu přimáčkneme k ostatním. Necháme v chladničce 2 hodiny odpočívat. Čokoládu na vaření nakrájíme na kousky a při nízké teplotě rozpustíme v kávě. Do rozpuštěné čokolády přidáme po částech máslo a utřeme hladký krém. Čokoládový krém dáme do chladničky ztuhnout, ale jen tak, aby se dal natírat. Povrch korpusu natřeme čokoládovým krémem, zbylý krém naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovitým tvořítkem a na povrch zákusku nastříkáme girlandové ozdoby, které ještě můžeme přizdobit kousky kandovaného ovoce. Dort vložíme do alobalu a na jeden den dáme do chladničky uležet.

Žádné komentáře:

Okomentovat