31. července 2016

Budapešťské řezy

8 vajec., 80 g moučkového cukru., 20 g kakaa., 100 g mandlí., 60 g moučkového cukru do sněhu z bílků., 100 g hrubé mouky., 50 g čokolády., 40 g másla
Žloutky utřeme s moučkovým cukre. Přidáme kakao, mleté opražené mandle a zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něho 60 g cukru. Spojíme se žloutky, přidáme strouhanou čokoládu, rozpuštěné a vychladlé máslo a po trochách zamícháme mouku. Těsto dáme na moukou vysypaný větší plech. V mírně teplé troubě pomalu pečeme. Vychladlé rozřežeme po délce na tři pásy a plníme je máslovou náplní. Povrch potřeme také náplní a ozdobíme rozpuštěnou čokoládkou.
Náplň: 150 g másla., 100 g moučkového cukru., 2 dl mléka., 100 g čokolády., lžíce rumu
Máslo utřeme s cukrem. Do mléka dáme rozlámanou čokoládou a za stálého míchání uvaříme dohusta. Vychladlé přidáme k máslu a vymícháme. Nakonec přidáme rum.

Žádné komentáře:

Okomentovat