29. července 2016

„Boží milosti“

200 g polohrubé mouky., 50 g hladké mouky., 50 g másla., 50 g pískového cukru., špetka soli., 2 lžíce bílého vína., 4 – 5 lžic smetany., 2 žloutky., olej na smažení., cukr a vanilkový cukr na obalení
Do prosáté mouky (hladké i polohrubé) přidáme změklé máslo, cukr, špetku soli, bílé víno a smetanu. Vše zpracujeme ve vláčné těsto, které vyválíme na plát asi 2 – 3 mm silný. Z plátu vykrájíme různé tvary (čtverečky, obdélníčky, …), které ve středu asi 2 – 3 x lehce nařízneme. Poté v horkém oleji usmažíme dozlatova. Ihned obalujeme v cukru s vanilkovou příchutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat