31. července 2016

Čokoládové sušenky (cookies) s horkou čokoládou

Suroviny: 16 až 20 sušenek (2 plechy), 50 g másla, rozpuštěného, 50 g cukru moučka, 1 vejce, 60 g hladké mouky, 1 lžíce kakaa (ne instantní), 1/4 lžičky kypřicího prášku, 25 g nadrobno nasekané čokolády na vaření

Postup: Mouku a cukr prosejeme do mísy s kypřicím práškem a kakaem. Do šlehače nebo mísy vyklepneme vejce. Přilijeme máslo a našleháme. Přidáme mouku s cukrem a ostatními přísadami a zašleháme. Na plech vyložený pečicím papírem kávovou lžičkou klademe kopečky dále od sebe, při pečení se roztečou. Posázíme kousky čokolády a pečeme asi 10 minut v předem rozpálené troubě při teplotě 160 °C. Hotové sušenky špachtlí sundáme z pečicího papíru a necháme vychladnout. Další sušenky si můžeme připravit přímo na papír a přenést na plech. Na horkou čokoládu pomalu ohříváme 800 ml mléka. Do něj nalámeme 100 g čokolády na vaření a za stálého míchání přivedeme k varu. Sundáme z vařiče a nalijeme do připravených sklenic. Zdobíme předem ušlehanou smetanou (100 ml) a lehce poprášíme skořicí. Chceme-li čokoládu zahustit, přilijeme k ní lžíci kukuřičného škrobu (maizeny) rozmíchaného se lžící studeného mléka a necháme přejít varem.

Žádné komentáře:

Okomentovat