31. července 2016

Karamelové oválky

50 dag mleté vlašské ořechy, 20 dag cukru, 5 bílků, 1 žloutek
Náplň:1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 25 dag másla, čokoládovou polevu
Konzervu kondenzovaného mléka necháme 2 hodiny vařit ve vodní lázni. Z bílků ušleháme sníh, vmícháme ořechy, cukr a žloutek. Směs dáme do cukrářského sáčku a na plech tvarujeme oválky. Sušíme v troubě asi 2 hodiny. Po zchladnutí otevřeme plechovku vařeného kondenzovaného mléka, zkaramelizované mléko dáme do nádoby, přidáme máslo a ušleháme v krém. Ořechové oválky zdobíme tímto karamelovým krémem a pak ozdobíme čokoládovou polevou.

Žádné komentáře:

Okomentovat