31. července 2016

Princesky-recept

5 bílků., 100 g cukru ., 100 g oříšků., 50 mouky
Z bílků ušleháme sníh, přidáme moučkový cukr a vyšleháme sníh, přidáme moučkový cukr a vyšleháme sníh, přidáme moučkový cukr a vyšleháme do tuha. Nakonec zlehka přimícháme mleté oříšky a mouku. Plech vymastíme máslem vysypeme moukou. Na kladívkový papír si předkreslíme elipsu, vystřihneme ji a podle šablony potom kreslíme elipsy špejlí na pomoučený plech. Na předkreslené elipsy potom natíráme těsto. Pečeme v teplé troubě při málo pootevřených dvířkách. Plníme pařížským krémem.
Pařížský krém: ¼ l sladké smetany, 200 g čokolády na vaření
Smetanu a nastrouhanou čokoládou necháme přejít varem a nalijeme do porcelánové misky. Necháme v chladničce do druhého dne. Vychladlou smetanu šleháme na krém, kterým plníme oválky.

Žádné komentáře:

Okomentovat