31. července 2016

Dezert FIGARO - recept

220 g tuku., 270 g hrubé mouky., 3 lžíce vody., žloutek., dl rumu., balíček vanilkového cukru., ½ prášku do pečiva
Z přísad vypracujeme na vále vláčné těsto. Rozdělíme ho na dvě poloviny, které rozválíme do velikosti plechu. Plát těsta položíme pomocí válečku na pomaštěný a moukou vysypaný plech. Potřeme náplní a zakryjeme druhým plátem. Okraje spojíme. Pečeme v teplé troubě. Upečený dezert necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevu.
Náplň: 200 g moučkového cukru., 4 vejce., 2 lžíce kakaa., balíček vanilkového cukru., 4 – 6 jablek., 150 g ořechů
Oloupaná jablka na jemno ustrouháme a zapracujeme do nich cukr, žloutky, kakao a vanilkový cukr. Nakonec zlehka zamícháme tuhý sníh z bílků a strouhané ořechy.

Žádné komentáře:

Okomentovat