17. července 2016

Andělská bábovka

6 vajec,lžička ztužovače šlehačky,šálek cukru,1/8 lžičky soli,0,5 lžičky mandlové příchuti,1,5 šálku hladké mouky,0,5 šálku vody
Do bílků přidáme ztužovač šlehačky a ušleháme hustý sníh. Přidáme polovinu cukru a promícháme. V druhé míse ušleháme žloutky s druhou půlkou cukru, přidáme sůl a mandlovou příchuť. Pak přidáváme střídavě mouku a vodu a pečlivě mícháme. Nakonec přidáme sníh z bílků. Pečeme ve velké vymazané a vysypané bábovkové formě. Při podávání se jednotlivé plátky mažou pikantním džemem - dobrý je jahodový.Tato bábovka je velmi netypická, ale lehoučká a velmi dobrá.

Žádné komentáře:

Okomentovat