17. července 2016

Slavnostní velká bábovka

250 g másla,250 g cukru,8 žloutků,500 g polohrubé mouky, prášek do pečiva,50 g rozinek,1/4 l smetany,sníh z 8 bílků,50 g mandlí
Máslo napěníme s polovinou cukru a žloutky. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a smícháme s omytými rozinkami. Přidáme ji pak střídavě se smetanou do žloutků utřených s polovinou cukru. Nakonec lehce vmícháme do těsta dobře našlehaný sníh z bílků, do něhož jsme zašlehali druhou polovinu cukru. Velkou bábovkovou formu dobře vymažeme máslem a místo strouhankou ji vysypeme oloupanými jemně rozsekanými mandlemi. Pečeme zvolna asi hodinu. Vpíchnutím špejle do bábovky zjistíme, je-li dobře propečená. Opatrně ji vyklopíme a hodně pocukrujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat