31. července 2016

Skořicové krucánky

250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, 120 g cukru, 3 žloutky, 50 g másla, 50 g sádla, 20 g oleje, 5 g soli, citronová kůra a šťáva, 1 lžíce rumu, špetak muškátového oříšku, 1 lžička vrchovatá skořice, 1/2 čerstvého droždí
Vykynuté těsto rozdělíme na 40 g a 20 g bochánky, ty vyválíme, potřeme plnkou , zamotáme a ty 40 g dáme do muffi formy, 20 g rozpůlíme a dáme po každé straně ke 40 g rohlíčku do formy. Necháme vykynout asi 30 minut, pocákáme rozpuštěným máslem smíchaným se smetanou a sypeme vanilkovým cukrem.
plnka : 100 g másla změklého, 1 žloutek - utřeme
Pečeme při 180°C, 25 minut. 

Žádné komentáře:

Okomentovat