31. července 2016

Královské korunky-recept

210 g hladké mouky., 70 g moučkového cukru., ½ balíčku vanilinového cukru., 140 g másla nebo rostlinného tuku., 2 žloutky., lžička citronové šťávy
Na vál prosijeme mouku, přidáme moučkový a vanilinový cukr, změklý tuk, žloutky, citronovou šťávu a vypracujeme vláčné těsto.
Těsto vyválíme na plát a kulatou formičkou vykrájíme kolečka. Přeneseme je na tukem vymazaný plech a ořechovou hmotu, kterou jesme dali do sáčku s hladkou zdobičkou, nastříkáme na obvod kolečka do tvaru věnečku. Zvolna upečeme a vychladlé kousky pocukrujeme nebo volný střed naplníme máslovým krémem.
Příprava ořechové hmoty – 100 g jemně nastrouhaných jader vlašských ořechů smícháme se 100 g pískového cukru, 2 vejci a citronovou šťávou. Je-li směs příliš řídká, zahustíme ji nastrouhanými piškoty

Žádné komentáře:

Okomentovat