31. července 2016

Banánky s kávovou náplní

Suroviny: 1/4 l vody, 60 g másla, 160 g polohrubé mouky, 4 vejce, špetka soli, tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechů, moučkový cukr na posypání.
Na krém: 3 dl mléka, 1 balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 1 lžička instantní kávy, 200 g másla, 150 g moučkového cukru, 1 vejce, vanilkový cukr.
Postup: Vodu, máslo a sůl přivedeme k varu, vmícháme mouku a při stálém míchání odpalujeme na ohni, až se těsto nelepí na stěny a dno nádoby. Těsto necháme trochu vychladnout, pak vmícháme postupně vejce a stříkáme banánky na pomaštěný a moukou vysypaný plech. Banánky upečeme v hodně vyhřáté troubě, ještě teplé je rozkrojíme a po vychladnutí naplníme krémem a pocukrujeme.
Příprava krému: Instantní kávu, pudinkový prášek a mléko rozmícháme, ohřejeme k varu a uvaříme v hustou kaši. Po vychladnutí ji ušleháme elektrickým šlehačem, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, vejce a nakonec změklé máslo.

Žádné komentáře:

Okomentovat