17. července 2016

Nadýchaná mramorová bábovka s jemnou nugátovou polevou

těsto:350 g másla,300 g cukru,2 balíčky vanil. cukru,špetka soli,6 vajec, 4 cl rumu,500 g polohrube mouky,kypřící prášek,175 ml mléka,30 g kakaa 
ozdoba : 200 g ořechového nugátu,30 g sekaných pistácií 
bábovková forma, tuk na vymazání

Těsto: Máslo, cukr, vanil. cukr a sůl ušleháme do pěny. Postupně přidáme vejce a šlehá­me, dokud se cukr zcela nerozpustí.Přidáme rum, mouku s kypřícím práš­kem, mléko a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. 
Troubu předehřejeme na 175 ° C. Vymažeme formu, naplníme 2/3 těsta a povrch uhladíme. Do zbývajícího těsta zamícháme kakao a navršíme na světlé těsto. Pomocí vidličky obě těsta lehce promícháme. Pečeme 55 - 60 minut.Po vyjmutí z trouby necháme bábov­ku krátce ve formě vydusit. Vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychlad­nout.
Ozdoba : Nugát nakrájíme na kousky a v nerezové misce v horké vodní lázni zvolna rozpus­tíme. Naléváme v tenkých pramíncích na bábovku. Než poleva ztuhne, posypeme bábovku sekanými pistáciemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat