31. července 2016

Perník klasický

650 g hladké mouky., 100 g tekutého medu., 50 g rozehřátého tuku., 250 g prosátého moučkového cukru., 3 – 4 vejce., lžička jedlé sody., vejce na potření., drcené perníkové koření (anýz., fenykl., hřebíček., skořice., badyán., nové koření).,
Cukrová poleva: 250 g dvakrát prosátý moučkový cukr., bílek
Na vál prosijeme mouku smíchanou se sodou, v míse rozmícháme vejce, tuk, med a prosátý cukr, těsto zahustíme moukou. Vše důkladně zpracujeme a necháme v lednici těsto „odpočinout“ na týden až 14 dnů. Po vyndání z lednice necháme těsto změknout a pak teprve rozválíme na 2 mm placku, vykrájíme tvary a upečeme. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Hotové perníky zdobíme cukrovou polevou.

Žádné komentáře:

Okomentovat