29. července 2016

Piškotová roláda se zmrzlinou

4 vejce., 80 g pískového cukru., vanilinový cukr., 80 g polohrubé mouky., 20 g solamylu., pečicí papír., tuk na vymazání a mouka na vysypání papíru., rybízový džem, ovocný likér., 300 g různých druhů zmrzliny (oříšková, čokoládová, pistáciová, ...)šlehačka na ozdobení
Celá vejce šleháme důkladně s cukrem a vanilinovým cukrem do pěny. Poté lehce vmícháme mouku smíchanou se solamylem. Na plech položíme pečicí papír, jemně ho potřeme tukem a vysypeme moukou. Piškot naneseme na celou plochu papíru a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení sejmeme papír (ze studeného piškotu se papír sundává velice obtížně). Piškot potřeme džemem, takto upravený piškot vložíme do formy (tunelu, srnčího hřbetu) a střed vyplníme směsí zmrzlin. Vložíme do mrazničky a necháme ztuhnout. Před podáváním ozdobíme šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat