31. července 2016

Bratislavské rohlíčky

Suroviny: 750 g polohrubé mouky, 120 g másla, 120 g cukru, 3 žloutky, 30 g droždí, 3/8 l mléka, sůl, 1 vejce na potření, tuk na plech.
Oříšková nádivka: 3/16 l mléka, 120 g cukru, 150 g nastrouhaných oříšků, 100 g strouhanky, citrónová kůra, rum.
Postup: Máslo utřeme do pěny, přidáme cukr a opět třeme. Do směsi vmícháme jeden žloutek za druhým, přidáme mouku, sůl, vykynutý kvásek a vlahým mlékem zaděláme tuhé těsto, až se dělají bublinky. Těsto necháme kynout. Z vykynutého těsta děláme kuličky větší než vlašský ořech, rozválíme je do tvaru oválků, aby byly na krajích tenčí, plníme je nádivkou, tvoříme rohlíčky, skládáme je na vymazaný plech a opět necháme kynout. Vykynuté potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě.
Nádivka: mléko svaříme s cukrem, do vařícího přidáme nastrouhané oříšky, strouhanku, citrónovou kůru, rum a vše dobře promícháme. Vychladlou plníme rohlíčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat