15. července 2016

Kokosový dort

300 g kokosek, 150 g moučkového cukru, 200 g žervé nebo čisté Lučiny, 125 g másla, 2 šlehačky, 2ztužovače šlehačky, vanilkový cukr.
Z kokosek připravíme drobenku (roztlučeme paličkou v mikrotenovém sáčku), dvě lžíce drobenky odložíme, zbytek utřeme s máslem. Na dno odnímatelné dortové formy položíme alobal, lžící rozetřeme a upěchujeme kokosovou směs. Necháme 30 minut v chladnu ztuhnout. Kokosový korpus opatrně vyklopíme na rovný talíř, nasadíme na něj jen okraj dortové formy. Na těsto poklademe nakrájené okapané meruňky nebo broskve.
Krém: Utřeme žervé s cukrem a po částech vmícháme šlehačku ušlehanou se 2ztužovači. Krém natřeme na ovoce a necháme ztuhnout v chladničce 12 hodin. Ztuhlý dort opatrně vyjmeme z formy, ozdobíme ovocem a posypeme kokosovými drobečky.

Žádné komentáře:

Okomentovat