15. července 2016

Maková kynutá bábovka

500 g hladké mouky., 25 g droždí., 50 g pískového cukru., ¼ l mléka., 100 g másla., 2 žloutky., vanilinový cukr., sůl., tuk na vymazání a mouka na vysypání formy
Náplň: 1/16 l mléka., 150 g máku., 80 g pískového cukru, skořice., mletý hřebíček., hrst mandlí (mohou být ořechy)., hrst rozinek
K prosáté mouce přidáme rozdrobené droždí., cukr a zalijeme částí vlažného mléka. Zahrneme zlehka moukou a necháme vykynout. Mezitím si připravíme v kastrůlku mléko, přidáme najemno namletý mák, cukr a všechny přísady do náplně. Vše společně povaříme a zchladíme. K vykynutému droždí přidáme rozpuštěného máslo, žloutky, vanilinový cukr, sůl., a zbytek vlažného mléka. Vše zpracujeme na hladké vláčné těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál a jemně zploštíme. Naplníme zchladlou náplní, přehneme a dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme zvolna v předem vyhřáté troubě dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat