13. července 2016

Mandľové mesiačiky

2 bílky, 2 lžíce citronové šťávy, 250 g cukru, 300 g loupaných mletých mandlí, strouhaná kůra z 1/2 citronu
Poleva :120 g moučkového cukru, 3 - 4 lžíce citronové šťávy
Bílky ušleháme na pevný sníh. Vmícháme citronovou kůru a šťávu. Cukr smícháme s mandlemi a vmícháme do sněhu. Pokud je vzniklé těsto měkké, vmícháme trochu mletých mandlí. Zabalíme ho do fólie a dáme asi a 1 hodinu do chladu. Troubu předehřejeme na 160 ºC. Připravíme plech. Vál posypeme cukrem a těsto vyválíme na asi 5 - 6 cm silný plát. Vykrajujeme půlměsíčky a pokládáme je na plech. Pečeme v troubě asi 12 minut. Na polevu rozmícháme moučkový cukr s citronovou šťávou. Vychlazené půlměsíčky touto polevou potřeme a necháme ztuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat