15. července 2016

Nugátová pochoutka

Na 30 kousků si připravíme – 200 g nugátové čokolády., 20 g moučkového cukru., 50 g vlašských ořechů., 30 g kukuřičných lupínků (cornflakes)., 50 g čokolády na vaření., 20 g ztuženého pokrmového tuku
Jádra vlašských ořechů nasekáme na kousky. Kukuřičné lupínky rozemneme mezi prsty a vzniklé drobky promícháme s nasekanými ořechy. Nugátovou pochoutku rozdělíme na stejné díly (po 2 kostičkách), které v dlaních poprášených moučkovým cukrem vyválíme na kuličky. Nugát můžeme případně mírně nahřát v mikrovlnné troubě (urychlí se tím vyválení). Nugátové kuličky obalujeme v ořechové směsi, kterou k nim mírně přitlačíme. Pak čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni s tukem a kuličky v ní namáčíme. Rozložíme na alobal a necháme ztuhnout v chladničce.
Doba přípravy přibližně hodina., kousek zhruba 260 kJ / 60 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat