125 g mouky., 50 g cukru., 50 g margarínu., 50 g pomletých mandlí., vejce., jahodové povidla., čokoládová poleva
čokoládová masa: 100 g margarínu., 100 g cukru., 50 g marcipánu., 3 žloutky., 3 bílky., 75 g hladké mouky., 50 g maizeny., PL kakaa
Mouku, cukr rozpuštěný tuk, mandle a vejce dobře zpracujeme a sformujemem do bochníku. Vložíme do kuchyňské fólie a necháme hodinu odležet v chladničce. Pak bochník na pomoučeném vále rozválíme na tloušťku cm. Těsto přendáme na vymazaný plech a sušíme v troubě asi 20 minut.
Čokoládová masa: Pokud se cesto peče, vymícháme tuk, cukr, marcipán a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme ho do žloutkové masy, vsypeme mouku, kakao a maizenu a dobře promícháme. Z trouby vybereme upečené těsto, potřeme jemně džemem a rozdělíme na něj čokoládovou masu. Pečeme při 180 stupňů C ještě asi 15 minut. Po vychladnutí nakrájíme na kostičky nebo trojúhelníčky a zdobíme čokoládovou polevou.
Žádné komentáře:
Okomentovat