4 vejce., 300 g moučkového cukru., nastrouhaná kůra z citronu., po špetce bílého pepře., mletého nového koření., strouhaného muškátového oříšku., mletého zázvoru., mletého kardamonu., jelení soli (Salajka)., PL rumu. , 500 g polohrubé mouky., máslo na vymazání plechu., na polevu 250 g moučkového cukru., 2 PL rumu., 2 PL citronové šťávy
Vejce s cukrem utřeme do pěny, postupně přidáme citronovou kůru a koření. Jelení sůl rozpustíme v rumu a promícháme. Na masu prosejeme mouku a vypracujeme těsto. Necháme přes noc odpočívat. Druhý den z těsta pomoučenými rukama vytvarujeme malé kuličky o průměru asi 2 cm. Poklademe je na vymazaný plech a pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů C. Moučkový cukr prosejeme a rozdělíme na dvě části. Jednu vymícháme dohladka s rumem a druhou s citronovou šťávou. Polevou nahrubo potřeme ještě teplé perníčky.
Žádné komentáře:
Okomentovat