14. listopadu 2012

Medové dobošky

150 g krystalového cukru., 80 g másla 2 vejce., 2 PL medu., KL jedlé sody., 250 g polohrubé mouky., 250 g hladké mouky
krém: 5 dl vody., vanilkový pudinkový prášek Zlatý klas., KL maizeny
na vrch: čokoládová poleva


V horkém vodní lázni utřeme máslo, vejce, cukr a med. Do teplé masy přidáme jedlou sodu a mícháme do zhoustnutí. Potom masu odstavíme z ohně, přidáme polohrubou mouku a dobře promícháme. Teplou masu dáme na pomoučený vál a smísíme s hladkou moukou. Těsto rozdělíme na 4 stejné díly, každý vyválíme a pomocí válečku přeneseme na obrácený pomaštěný a moukou vysypaný plech. Pláty postupně upečeme ve středně horké troubě. Z vody, pudinkového prášku a maizeny uvaříme hustou kaši. Máslo s cukrem utřeme a postupně přidáváme vychladlý pudink, nakonec dochutíme rumem. Pláty naplníme střídavě: první krémem, druhý džemem, třetí krémem a spojíme. Necháme do druhého dne odležet. Potom vrch polijeme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí nakrájíme nožem, který namáčíme do sklenice s horkou vodou.


1 komentář: