150 g másla nebo rostlinného margarínu Helia., 100 g moučkového cukru., 300 g polohrubé mouky., 2 uvařené žloutky., 2 syrové žloutky., vanilínový cukr., citronová kůra
citrónova poleva: 125 g prosátého moučkového cukru., 1 - 1,5 PL přeceděné citronové šťávy., 2 - 3 PL vařící vody
Uvařené žloutky nastrouháme. Máslo rozetřeme do pěny. Přidáme cukr, syrové a uvařené žloutky, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Přidáme prosátou mouku, vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na tloušťku cca 3 mm. Formičkami vykrajujeme pečivo a klademe na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 170 stupňů C. Vychladlé slepíme pikantním džemem, polijeme citrónovou polevou, kterou přibarvime Bretonem - cukrářským barvivem a ozdobíme drobounkými cukrovými "perličkami".
Vše spolu mícháme, dokud poleva není lesklá. Pokud je poleva prihustá, přidáme do ní citrónovou šťávu, pokud je řídká, přidáme cukr.
Žádné komentáře:
Okomentovat