15. listopadu 2012

Perníčky pro dietáře

50 g Hery,560 g hladké mouky,200 g moučkového cukru,3 lžíce medu,3 ks bílků,20 g kakaa,lžíce rumu, lžíce jedlé sody,lžíce perníkového koření,bílek,150 g moučkového cukru, potravinářská barva, lžička citrónové šťávy

Heru nakrájíme na malé kousky, přidáme prosátou mouku s moučkovým cukrem a kakaem, med, rum, sodu, koření, bílky. Všechny suroviny smícháme a řádně propracujeme na tuhé těsto, které necháme 2 dny v chladu odležet. Odleželé těsto rozválíme na plát silný 3 mm a vykrajujeme různé tvary. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce. Z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy zamícháme hladkou hmotu na zdobení. Pro větší pestrost ji můžeme obarvit potravinářskou barvou. Hmotu naplníme do malého papírového sáčku a zdobíme perníčky podle vlastní fantazie.

Žádné komentáře:

Okomentovat