27. listopadu 2012

.Mince Pies

125 g másla., 420 g hladké mouky., PL jemného krystalového cukru., 2 žloutky trochu vody., trochu mléka., jemný krystalový cukr
náplň: 240 g oloupaných vařených jablek bez jader a nakrájených., 80 g posekaných sušených fíg,190 g muškátových rozinek., 170 g rozinek., 190 g korintek., 80 g strouhané kandované pomerančové a citronové kůry., 80 g posekaných loupaných mandlí., 180 g hnědého cukru., nastrouhaná kůra.a šťáva z ½ citrónu., ½ KL mleté ​​skořice., pořádná špetka mletého muškátového oříšku., ½ KL mletého zázvoru , pořádná špetka mletého hřebíčku., 60 g ml koňaku ( brandy) 


Na náplň rozmixujte jablka, sušené ovoce a kandovanou citrónovou a pomerančovou kůru. Přimíchejte ostatní přísady. Hmotu nahusto natlačte do sterilizovaných sklenic, abyste vytlačili vzduch. V uzavřených sklenicích ji nechte měsíc odstát na chladném, tmavém místě.
Na těsto smíchejte máslo nakrájené na malé kousky s moukou. Přidejte cukr, žloutky, trochu studené vody a vše dobře vypracujte. Těsto zabalte do plastové fólie a odložte do chladničky. Těsto rozválejte na tloušťku 6 mm a povykrajujte (na spodní část pečiva) 20 kruhů o průměru 7,5 cm. Na vrchní část pečiva povykrajujte 20 o něco menších kruhů. Spodní části vložte do formiček a potřete nádivkou. Okraje spodních stran zlehka navlhčete a přikryjte vrchní částí. Mince pies potřete zvrchu mlékem a do každého udělejte malou dirku. Pečte při teplotě 230 stupňů C asi 25 - 30 minut. Podávejte horké nebo studené, posypané jemným krystalovým cukrem.

mince pies  

Žádné komentáře:

Okomentovat