13. listopadu 2012

Mandlové hvězdičky

asi 60 kousků – 200 g javorového sirupu (nebo medu), 650 g másla, 65 g cukru, po 40 g citronátu a oranžátu, lžička nastrouhané citronové kůry, 40 g mletých mandlí, lžička skořice, 250 g hladké mouky, špetka soli, 2 lžičky kypřicího prášku, 100 g vyloupaných mandlí, bílek

Svaříme sirup s cukrem a máslem. Zahříváme tak dlouho, dokud se cukr úplně nerozpustí. Směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Citronát s oranžátem nakrájíme na malé kousky. Spolu s citronovou kůrou, skořicí a mandlemi je vmícháme do sirupu. Přidáme mouku se solí a kypřicím práškem a vypracujeme těsto. Troubu rozpálíme na 200 stupňů. Z těsta vyválíme placku vysokou asi 3 mm. Vykrájíme malé hvězdičky a vyrovnáme je na papírem vyložený plech. Cukroví potřeme bílkem a do středu každé hvězdičky zasadíme po 1 mandličce. Pečeme přibližně 10-12 minut. Mandlove hvezdicky

Žádné komentáře:

Okomentovat