15. listopadu 2012

Polomáčené sušenky ze špaldové mouky

200 g celozrnné špaldové mouky,100 g polohrubé mouky,prášek do pečiva, 150 g Hery, 25 g Fan sladidla 4:1,vejce, 80 g dia hořké čokolády

Špaldovou i bílou mouku prosijeme a promícháme s práškem do pečiva. Změklou Heru utřeme se sladidlem do pěny. Zašleháme do ní vejce a vmícháme moučnou směs. Rukama vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na kousky o velikosti vlašského ořechu a z každého vymodelujeme kuličku. Kuličky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a stlačíme vidličkou. Klademe je dále od sebe, protože během pečení zvětší objem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 15 až 20 minut dozlatova. Upečené sušenky přendáme na kovovou mřížku a necháme vychladnout. Pak každý kousek namočíme z poloviny do rozpuštěné dia čokolády a vrátíme na mřížku. Polevu necháme zatuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat