27. listopadu 2012

Netradiční sladké balíčky

Glazura: 250 - 300 g krystalového cukru., 2,5 dl vody., Pár kapek citrónové šťávy nebo octa., pár kapek cukrářského barviva (bretónu) 
nepravý marcipán: 100 g sušeného mléka., 200 g prosátého moučkového cukru., 5 g tuku., studená voda

Z plátu piškotového korpusu, který upečeme na plechu, lze vykouzlit takové dorty a miňonky. Naplníme jejich máslovým, různé ochuceným krémem nebo punčovou nádivkou. Vrch potřeme čistým bílým krémem a oblejeme glazurou obarvenou cukrářským barvivem. Nakonec jejich ozdobíme stužkami z nepravého marcipánu. 

Glazura: Krystalový cukr rozpustíme ve vodě a postupně vaříme na nitku. (Trochu sirupu dáme na talířek, prstem ho nabereme, přilepíme na palec, pak prsty roztáhneme - pokud je sirup uvařený, mezi prsty zůstane cukrová nitka.) Po vychladnutí přidáme pár kapek citrónové šťávy nebo octa a mícháme do zahuštění a do zbělení polevy, kterou obarvíme Breton. 
Nepravý marcipán: Přísady spolu smícháme a vody přidáváme tolik, aby vznikla měkčí hmota. Pak přimícháme několik kapek bretónu.

Žádné komentáře:

Okomentovat