6 vajec., 6 PL krystalového cukru., 6 PL hladké mouky., KL kakaa., KL rumu., čokoládová poleva
nádivka I.: 3 dl mléka., vanilkový cukr., PL polohrubé mouky., Zlatý klas., 150 g másla., 100 g moučkového cukru., 50 g kandovaného ovoce., KL rumu
nádivka II.: 150 g kokosové moučky., 2 PL cukru., 2 dl mléka., 50 g rozinek
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně vmícháme mouku a rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme kakao a promícháme. Obě cesta upečeme na mastným papírem vyložených plechách, vyklopíme na utěrku a papír stáhneme. Do formy na srnčí hřbet uložíme světlý plát tak, aby přečníval o šířku formy. Natřeme ho bledou nádivkou, přikryjeme tmavým plátem a natřeme kokosovou nádivkou. Oběma formu uzavřeme, zatížíme a necháme ztuhnout. Tunel vyklopíme, polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosovou moučkou.
V mléce rozmícháme mouku, Zlatý klas, přidáme vanilkový cukr a uvaříme hustou kaši. Do vychladlé vešleháme máslo utřené s moučkovým cukrem a posekané kandované ovoce.
Kokosovou moučku spaříme horkým mlékem a přimícháme cukr a posekané rozinky.
Žádné komentáře:
Okomentovat