27. listopadu 2012

Sněhové ozdoby na stromeček

5 bílků., 200 g krystalového cukru., 150 g moučkového cukru., PL citronové šťávy

Bílky dotuha vyšleháme, postupně zašleháme krystalový a moučkový cukr a nakonec citrónovou šťávu. Bílková pěna musí být pevná. Šleháme 10 - 15 minut. Pěnou naplníme cukrářskú kapsu a ozdobnou špičkou stříkáme kolečka, srdíčka nebo hvězdičky. Plech tence potřeme ztuženým pokrmovým tukem a predznačíme vzory sklenicí nebo vykrajovátkem, které jsme před tím namočili do mouky. Sušíme při teplotě 80 - 100 stupňů C 1 - 1 ½ hodiny (dvířka trouby necháme pootevřená). Pokud se pěnové pečivo dobře odlepí, je usušené. Bílkový pěnu můžeme přibarvovat potravinářskými barvivy, případně máčet v čokoládě.


Žádné komentáře:

Okomentovat