12. června 2012

Broskvový koláč


těsto: 350 g hladké mouky, 180 g cukru moučka, 220 g tuku (máslo, Hera), 2 vejce
krém: konzerva broskví nebo meruněk se šťávou (dá se přidat i mandarinková konzerva), 2 vanilkové pudinky
poleva: 4 vejce, 130 g cukru, kelímek zakysané smetany    
 
Z přísad vypracujeme těsto a dáme do plechu s vyšším okrajem. Na povrch rozložíme ovoce. Šťávu z ovoce doplníme vodou na 1 litr (může být trošku míň) a uvaříme z ní vanilkový pudink. Horkou hmotu rozetřeme na ovoce. Pečeme asi 35 minut při 175 °C.
Poleva: žloutky utřeme s cukrem do pěny, přimícháme kysanou smetanu. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do pěny. Rozetřeme na rozpečený koláč a pečeme ještě asi 15 minut, až povrch zrůžoví.

Žádné komentáře:

Okomentovat